I den verkliga världen

Jag tror ibland att vi har gått in i en Kalle Ankavärld där fantasi gäller som verklighet. Att vi med stormsteg är på väg bort från en demokrati som bara kan fungera så länge två plus två är lika med fyra. Oavsett hur svag och oansenlig den är som säger det.

I den verkliga världen klarar inte Hani Hanjour att flyga en Boeing 757-223 in i Pentagon på sätt som skedde. Det vet varenda pilot. Varför tiger dom? I den verkliga världen pulvriseras inte över 100.000 ton armerad betong genom ett aldrig så högt ras. Det vet varenda betongtekniker. Varför tiger dom? Det går inte heller, i den verkliga världen, att finna kondenserat bly på glasfiber i dammet inne i Deutsche Bank om bara jordens dragningskraft och fotogen var aktiva när tvillingtornen rasade. Varje kemist inser detta utan vidare. Men dom tiger. Varför?

Leave a Reply